Voeding

Voeding is een heel groot deel van ons bestaan en van onze gezondheid. Met de juiste voeding is veel gezondheidswinst te behalen en zijn met name veel problemen in de gezondheid te voorkomen. Dit klinkt allemaal al bekend, maar toch blijkt het voor veel mensen vaak lastig om gezonde keuzes te maken. Doordat er tegenwoordig veel informatie te vinden is op het internet en de verschillende soorten dieethypes uit de grond schieten, is het lastig om door de bomen het bos nog te zien.

Zonder voeding kunnen we niet bestaan. Voeding is de brandstof voor ons lichaam en houdt ons samen met water en zuurstof in leven. Voeding levert de energie waardoor we kunnen groeien, onze organen zo goed mogelijk kunnen functioneren, we ons lichaam kunnen repareren en allerlei andere processen in ons lichaam kunnen laten plaatsvinden.

Deze energie ontstaat door de verbranding van koolhydraten, eiwitten en vetten. De hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft is echter voor iedereen verschillend. Dit hangt af van je leeftijd, lengte, gewicht en activiteit. Het bepalen van hoeveel energie jij nodig hebt, is lastig. Een diëtist kan je hierbij helpen door samen met jou een persoonlijk plan op maat te maken.

Tijdens het eerste consult van 60 minuten vindt er een intake plaats om je hulpvraag te bepalen en je huidige situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vervolgens maken we samen een behandelplan, waarbij er zoveel mogelijk gekeken wordt naar je huidige gewoontes om daar gezonde aanpassingen in te maken. Tot slot stellen we samen haalbare doelen op.
Het vervolgtraject bestaat uit afspraken van 15 tot 30 minuten, waarbij de gestelde doelen worden geëvalueerd en gekeken wordt naar waar je hulp bij nodig hebt om de afspraken uit te voeren.

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk en voor iedereen verschillend, vandaar dat er ook meerdere redenen zijn om naar een diëtist te gaan. Zo behandelen we op veelvoorkomende gezondheidsproblemen zoals over- en ondergewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en COPD, maar ook op het gebied van (top)sportvoeding, allergieën en vegetarische of veganistische voeding.

 

Wil jij graag werken aan een gezondere leefstijl of ben je benieuwd of je huidige leefstijl en voedingspatroon wel zo gezond is? Neem dan contact op met onze praktijk en maak een afspraak.

1 uur consult:
Intake en voedingsadvies en metingen              € 70,-

30 minuten consult:
Metingen en uitleg over voeding                          € 35,-

 

sport | overgewicht | copd | artrose

Marije Schreurs

diëtist